مقابله با دیابت با مصرف فلفل تند
بیماران مبتلا به دیابت باید بدانند آنچه در دهان میگذارید، میتواند سبب بالارفتن یا پایین آمدن قندخونتان شود.
در بیماری قندی سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش مییابد از اینرو میزان قند خون افزایش یافته که بهآن هایپرگلیسمی میگویند. وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگهای بسیار ریز در بدن ایجاد میشوند که میتوانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کنند. همچنین دیابت با افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد. لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا میتواند در پیشگیری از این عوارض موثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.
نتایج نشان داد که این ترکیبات فعال علاوه بر قابلیت کاهش قند خون و سطح انسولین، کاهش رسوب چربی ها در دیواره های سرخرگی و جلوگیری از تشکیل لخته های خونی را نیز دارند.
تحقیقات انجام یافته در هند نشان می دهند که فلفل تند در جلوگیری از بیماریهایی مثل دیابت و بیماریهای قلبی عروقی که اساسی ترین علتهای مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه محسوب می شوند، مفید و موثر است.
این محققان هندی معتقدند که در آینده فلفل تند به عنوان یک داروی قلبی، جایگزین آسپرین خواهد شد و یا همراه با آسپرین و به صورت ترکیبی به کار می رود.
این محققان فعالیت بیولوژیکی دو ماده فعال در فلفل به نامهای “کپسایسین” و “دی هیدروکپسایسین” را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج نشان داد که این ترکیبات فعال علاوه بر قابلیت کاهش قند خون و سطح انسولین، کاهش رسوب چربی ها در دیواره های سرخرگی و جلوگیری از تشکیل لخته های خونی را نیز دارند.
دیابت نوع دو و بیماری های قلبی عروقی از شایع ترین بیماری های عصر حاضر بوده و تا حد زیادی به شیوه زندگی از جمله تغذیه و فعالیت بدنی وابسته هستند.