علت ریزش مو و رویش مجدد مو

مقالاتعلت ریزش مو و رویش مجدد مو

ریزش مو،درمان ریزش مو،درمان ریزش مو ارثی،علل ریزش مو طاسی سر درمان معجزه اسای رشد مو
 
کد خبر: ۶۶۹۶۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۰/۲۷ ۱۸:۴۵:۱۹ ۲۰۱۶/۰۱/۱۷ ۱۸:۴۵:۱۹
ریزش مو یکی از دغدغه های مردان و زنان می باشد ، دلایل بسیاری در ریزش مو موثر هستند ، دلایل ارثی یکی از این عوامل می باشد و عواملی مانند عدم راعایت بهداشت مو هم در این امر دخیل هستند ، بعد از شروع ریزش مو افراد راه های مختلفی را انتخاب می کنند که اکثر آن ها بدون هماهنگی با پزشک می باشد و به همین دلیل نتیجه خوبی نمی دهد ، گروه سلامت آکاایران در این مقاله دلایل ریزش مو را برای شما بصورت کامل توضیح می دهد و راهکارهایی که با نظر پزشکان اعلام شده را برای شما بیان می کند :
به گزارش زمان در این پست برای شما اطلاعاتی درباره ریزش مو را آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
ریزش مو یکی از دغدغه های مردان  و زنان می باشد ، دلایل بسیاری در ریزش مو موثر هستند ، دلایل ارثی  یکی از این عوامل می باشد و عواملی مانند عدم راعایت بهداشت مو هم در این امر دخیل هستند ، بعد از شروع ریزش مو افراد راه های مختلفی را انتخاب می کنند که اکثر آن ها بدون هماهنگی با پزشک می باشد و به همین دلیل نتیجه خوبی نمی دهد ، گروه سلامت آکاایران در این مقاله دلایل ریزش مو را برای شما بصورت کامل  توضیح می دهد و راهکارهایی که با نظر پزشکان اعلام شده را برای شما بیان می کند :
 
ریزش مو یکی از مشکلاتی است که اغلب مردان و زنان با آن موجه اند. و همه کسانی که تشخیص می دهند که دچار ریزش مو شده اند راه های مختلفی را برای درمان آن امتحان می کنند. امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی، کسانی که ریزش مو دارند می توانند از روش های محتلفی که برای کاشت مو وجود دارد استفاده کنند و مشکل ریزش مو را برای همیشه درمان کنند. ولی علاوه بر کاشت مو راه های دیگری برای درمان ریزش مو هم وجود دارد. اما در واقع ریزش مو چیست؟ علل ریزش مو چیست؟ روش های درمان ریزش مو کدامند؟ اگر با این مقاله از سایت آکاایران همراه باشید پاسخ تمام این سوالات را می توانید بیابید. این مقاله به موضوعات مختلفی از قبیل ریزش مو،درمان ریزش مو،درمان ریزش مو ارثی،علل ریزش مو و نکاتی تکمیلی در این باره اختصاص دارد که از شما عزیزان دعوت می کنیم در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
 
علت ریزش مو و درمان آن
به نقل از آکاایران : ریزش مو در بین زنان و مردان مشکلی جدی است. ممکن است این ریزش مو واکنشی به مشکلات مختلف (دارو، مشکلات تیروئیدی، استرس، کمبود آهن و غیره) بدن باشد، اما اغلب موارد است آلوپِسی مردانه است که با افزایش سن و عوامل ژنتیکی رابطۀ مستقیم دارد. اگرچه درمان های متعددی برای این مشکل وجود دارد اما فقط مینوکسیدیل و فیناسترید در برخی موارد تأثیری از خود نشان داده اند. درمان جراحی توسط پیوندهای جزئی یا روش های دیگر می توانند به عنوان آخرین روش برای دست یابی مجدد زیبایی پیشنهاد شوند.
اکثر مردم روزانه بین ۷۰ تا ۱۵۰ تار موی سرشان را از دست می دهند، که عمدتا‎‏ در حین شستشو، شانه زدن و یا بستن موی سر است.
معمولاً کم شدن موی سر هنگامی است که ریزش مو بیشتر از رویش مو باشد. کم مو شدن وقتی قابل توجه است که حدود ۴۰% از چگالی موی سر از دست رود.
تست کشیدن مو: برای تایید ریزش غیر طبیعی مو و بررسی شدت آن حدود ۱۰۰-۵۰ تار مو را با انگشتان گرفته ملایم بکشید. در حالت طبیعی ۵-۴ تار مو کنده می شود. اگر بیشتر کنده شود ریزش مو غیر طبیعی است.
تست تریکوگرام: روش دقیق برای بررسی نوع ریزش مو بررسی ریشه ۱۰۰-۵۰ تار مو زیر میکروسکوپ می باشد.
آلوپسی یا ریزش مو از نظر انتشار به دو نوع لوکالیزه یا موضعی و ژنرالیزه یا منتشر تقسیم می شوند.
ریزش مو
مو معیار زیبایی ؛ ریزش مو
از سوی دیگر می دانیم که امروزه به علت تمایل روز افزون به زیبایی، تعداد مشاوره ها به خاطر این مشکل در حال افزایش است، در حال حاضر درمان های جدید و مؤثرتری برای مبارزه با ریزش مو وجود دارد.
رشد مجدد مو
مو از دو بخش تشکیل شده است: ساقه و ریشه. جنس ساقۀ مو از کراتین است، کراتین پروتئینی است که درترکیب ناخن ها و ساخت بخش عمیقی از پوست وجود دارد. ریشه که به شکل پیاز است، در پوست فرورفته و باعث چسبندگی مو به پوست سر می شود. فلیکول پیلوسباسه که حاوی غدۀ سباسه (که سبوم تولید می کند) است و همچنین عضلۀ پیلو آرکتور به مو ضمیمه می شوند.
یک دسته مو حاوی ۱۰۰٫۰۰۰ تا ۱۵۰٫۰۰۰ تار مو، با تراکم ۲۵۰ تا ۳۰۰ مو در هر سانتی متر مربع است. موها در ماه به طور متوسط ۱ سانتی متر رشد می کنند و طول عمر هر تار مور بین ۲ تا ۶ سال است. باید بدانید که از دست دادن ۲۵ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است. در یک فرد هم می توانیم موهایی را ببینیم که در حال رشد هستند و هم موهایی را که در حال ریزش اند؛
این روند توجیه کنندۀ وجود یک چرخۀ مو است که شامل سه دوره می شود. طولانی ترین مرحله «آناژن» یا مرحلۀ رشد مو است که حدوداً سه سال طول می کشد. بعد از این مرحله، مرحلۀ «کاتاژن» یا مرحلۀ استراحت فرامی رسد که خیلی کوتاه (۲ تا ۳ هفته) است. چرخه با مرحلۀ «تلوژن» یا مرحلۀ ریزش که یک دورۀ حدوداً ۳ ماهه است، به پایان می رسد.
بنابراین تمام موها در یک زمان در یک مرحله قرار ندارند: در یک دورۀ زمانی، بیش از ۷۵% موها در مرحلۀ رشد قرار دارند، ۱% در مرحلۀ استراحتند و کمتر از ۲۵% در مرحلۀ ریزش. رشد موها تحت تأثیر عوامل مختلفی مثل فصول، عوامل ژنتیکی و عوامل هورمونی قرار دارد. در نهایت، چرخۀ رشد مو هم مانند تمام اعضای بدن پیر می شود: چرخۀ مو از پنجاه سالگی به بعد کوتاه و رشد موها آهسته می شود.
ریزش مو، خصوصاً فقط بخشی از موهای سر، می تواند دلایل متعددی داشته باشد، از جمله: دلایل هورمونی، دارویی، بیماری یا تهاجمات فیزیکی یا شیمیایی.
ریزش مو منتشرشونده به عنوان پاسخ یک محرک
برخی حوادث ممکن است آلوپسی شدید را با خود به همراه داشته باشند. برخی از این حوادث عبارتند از: تب خیلی بالا، شوک جراحی، خون دماغ شدید، یک کمبود قابل توجه، حادثه ای سخت یا یک شوک روحی روانی بسیار سنگین.
خوشبختانه، موهایی که به این دلایل دچار ریزش شده اند، بعد از چند ماه دوباره رشد می کنند.علاوه بر این باید ریزش مو بعد از زایمان را هم یادآور شویم، که خانم ها ممکن است بعد از تولد نوزاد طی چند هفته، ۳۰ تا ۵۰% موهای شان را از دست بدهند.
این ریزش مو ممکن است شدید باشد و از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. اما بازهم به هیچ وجه خطر طاسی وجود ندارد. آلوپسی، به تدریج (بیش از دو ماه)، منتشر می شود، در این مورد باید دنبال علت کلی گشت، خصوصاً علل هورمونی یا کمبودها که شایع ترین علل در بین خانم ها هستند.
در واقع، دلایل آلوپسی مزمن بیشتر به علت کم کاری یا پرکاری تیروئید و کمبود آهن هستند. زمانی که این مشکلات پیش آیند، اغلب همراه با نشانه های بالینی دیگری نیز هستند که تشخیص را راحت تر می کنند. در تمام موارد، تشخیص باید با استفاده از آزمایش خون صورت بگیرد (جستجو دربارۀ کم خونی، میزان فریتین و آزمایش تیروئید).
اگر علت آلوپسی تشخیص داده شود و درمان مناسب اتخاذ گردد، موها مجدداً می رویند، اما ممکن است ریزش مو علت دیگری داشته باشد مانند آلوپسی مردانه. برخی داروها هم ممکن است علت ریزش مو باشند، زیرا آنها باعث اختلال در چرخۀ مو می شوند. ضمناً، بعضی  از داروهای ضد سرطان یا ضد میتوزی به طور خودبه خود باعث ریزش مو می شوند. البته بقیۀ داروها فقط در مواد اندکی ریزش مو را با خود به دنبال دارند. بعد از دورۀ درمان با این داروها، موها مجدداً می رویند و رشد می کنند.
ریزش مو به علت آسیب
بسیاری از آسیب ها نیر ممکن است، باعث ریزش مو در یک ناحیۀ محدود شوند. گاهی اوقات آنها مجدداً می رویند، در صورت حمله ای شدید به پوست سر مثلاً به واسطۀ فر کردن مو یا استفاده از مواد فرکننده یا مواد باز کنندۀ فر، هم ممکن است مو دچار ریزش شود.
توجه! بافت ها یا شینیون های خیلی سفت هم ممکن است باعث ریزش مو شوند. اگر وقتی موها می ریزند از خود سطح صاف و بدون مویی باقی می گذارند، باید به وجود طاسی یا عفونت قارچی مشکوک شد، و برای رفع مشکل مراجعه به پزشک ضروری است. در واقع، این آسیب ها موارد نادری نیستند چرا که حدود ۲% افراد جامعه به آنها مبتلا می شوند، خصوصاً نوجوانان و جوانان. این نوع ریزش مو ناگهانی و شدید است و سطح به سطح پیشرفت می کند. علاوه بر این، ریزش مو ممکن است مناطق مودار دیگر را نیز درگیر کند.
نوع دیگری از ریزش مو وجود دارد که به آن اثر زخم هم گفته می شود و بنابراین شناخته شده هستند. این مورد در زمان برخی بیماری های عفونی (قارچی، باکتریایی، ویروسی، انگلی)، تومورها، لوپوس اریتماتوز مزمن، لیکن پلان، جراحت های سوختگی ها یا پرتو یونیزان دیده می شود.
علل ریزش مو :
ریزش ارثی موی سر
صفت طاسی مردانگی است و معمولترین علت کاهش مو، طاسی ژنتیکی یا کم مو شدن ژنتیکی نام دارد.
بیماری، شرایط خاص فیزیکی یا معالجه بعضی از بیماریها: این مورد شامل تب بالا، بیماری تیروئید، زایمان، پروتئین ناکافی در غذا، کمبود آهن، معالجات سرطانی، استفاده از داروهای خاص و علل دیگر.
ریزش مو از دو طریق است:
ریزش موی تدریجی: نواحی مشخصی از مو ریزش می کند در حالی که باقی پوست سر یک پوشش کافی از مو را حفظ می کند.
ریزش موی کلی: کاهش یکنواخت مو در تمام سر بدون اینکه رشد معمول مو دیده شود.
دسته بندی های متفاوتی از طاسی وجود دارد که عبارت اند از:
طاسی آراتا: بیماری است که نواحی مشخصی به شکل تکه ای طاس می شود. معمولاً اگر درمان نشود ۶ تا ۱۲ ماه پس از بیماری بطور کامل طاس می شود.
طاسی توتالیس: یک وضعیت غیر عادی که کل موی سر ریزش می کند. علت این بیماری ناشناخته است
طاسی یونیورسالیس: ریزش کلی مو در همه بخشهای بدن است.
آندروژنتیک طاسی: طاسی است که به علت ژنتیکی است. این عامل می تواند تأثیرگذار بر مرد و زن باشد، اگرچه زنان استعداد به ارث بردن کامل طاسی را ندارند. این وضعیت می تواند در سنین نوجوانی، ۲۰ یا ۳۰ سالگی باشد.
تلوژن افلوویوم Telogen effluvium
این نوع ریزش مو از ریزش شدید موهای تلوژن از فولیکولهای در حال استراحت در پوست سر ناشی می شود.
استرسهای فیزیولوژیک و فیزیکی: خونریزیهای حاد و ناگهانی ، زایمان ، جراحی ، تصادفات و ….
بیماری سیستمیک: تب بالا ، کم خونی ، کم کاری یا پر کاری تیروئید ، بیماری شدید سیستمیک مثل لوپوس ، کاهش وزن.
اختلالات تغذیه ای و سوء تغذیه: فقر آهن یا روی ، رژیم سخت غذایی ، غذای کم پروتئین ، تغذیه وریدی طولانی و نامناسب (کمبود اسید آمینه های ضروری) ، کمبود گوگرد ، سیستئین ، متیونین ، اسیدپانتوتنیک که برای رشد مو لازم هستند، کمبود اسیدهای چرب ضروری.
استرسهای روحی و افسردگی
داروها: آنتی متابولیت ها ، ضد التهاب ها ، ضد تیروئید ، ایندومتاسین ، آلوپورینول ، جنتامایسین ، هپارین ، وارفاین ، پروپرانولول ، لیتیم ، ویتامین A ، قرصهای ضدحاملگی و بعضی دارو های دیگر.
فشار و کشش Traction: تل ، بیگودی ، ماساژ و سشوار شایعترین علت کم پشتی موی سر در جوانان و میانسالان خصوصا در جلوی سر می باشد.
آناژن افلوویوم anagen effluvium
این وضعیت در اثر مهار میتوز در سلولهای پایه موهای در حال رشد بوجود می آید. تنه مو در این حالت ناگهان لاغر شده و از آن قسمت می شکند. از علل آن داروهای شیمی درمانی ، رادیوتراپی ، مسمومیت باتالیوم (سم موش) و آرسنیک می باشد.
علل ریزش موی موضعی
ریزش موی آندروژنیک که شامل دو نوع طرح مردانه و طرح زنانه می باشد.
ریزش موی آره آتا یا منطقه ای
تریکوتریلومانیا
عفونتهای قارچی ، باکتریایی و ویروسی پوست.
بیماریهای پوستی مانند لوپوس دیسکوئید ، لیکن پلان فولیکولر و بدخیمی های پوستی
ریزش موی سیکاتریسیل مانند سوختگی
ریزش موی آندروژنیک طرح مردانه
ریزش موی مردانه شایعترین فرم ریزش مو است و در مردان مستعد از نظر ژنتیکی ایجاد می شود. ریزش موی آندروژنیک در مردان ۲۰ تا ۳۰ سالگی به صورت ریزش تدریجی مو عمدتا در نواحی ورتکس (کله سر) و پیشانی- گیجگاهی آغاز می شود. طاسی در مردان بیماری نیست ، بلکه پاسخ فیزیولوژیک ایجاد شده بوسیله هورمونهای آندروژنی در افراد مستعد از نظر ژنتیکی است.
در ۴۶% مردان بین ۵۰-۲۰ سال طاسی در مناطق پیشانی و گیجگاهی اتفاق می افتد. فرورفتگی مثلثی شکل پیشانی- گیجگاهی بطور طبیعی در اغلب مردان جوان و زنان پس از بلوغ رخ می دهد. اولین نشانه های طاسی افزایش فرورفتگی پیشانی- گیجگاهی همراه فرورفتگی وسط فرونتال است. نتیجه آن ریزش مو در ناحیه گرد روی ورتکس می باشد و تراکم مو در قسمت بالای اسکالپ گاهی به سرعت کم می شود.
ریزش موی آندروژنیک طرح زنانه
ریزش موی منتشر ، پیشرونده و مزمن در زنان پس از سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی مکررا یک شکایت مطرح شده است. این زنان معمولا دوره قاعدگی طبیعی دارند و هیچ اختلالی در معاینه بالینی ایشان بدست نمی آید. بررسیها نشان داده اند که در بعضی از اینها سطح سرمی هورمون دهیدرو – اپی آندروسترون سولفات DHEA-S که نوعی هورمون آندروژنی آدرنال است، بالاست. به همین علت ریزش موی آندروژنیک آدرنال هم می گویند. اغلب زنان مبتلا به ریزش موی منتشر دچار کاهش تدریجی مو در قسمت مرکزی اسکالپ (رویشگاه موی سر) با حفظ خط رویش طبیعی بدون فرورفتگی پیشانی- گیجگاهی می گردند.
ریزش موی آره آتا یا منطقه ای
از شایعترین علل ریزش مو است، ریزش ناگهانی و بدون علامت مو در یک یا چند ناحیه کاملا مشخص و معمولا گرد که اغلب در سن زیر ۴۰ سال دیده می شود. ساقه مو در این بیماری به خوبی شکل نگرفته و در هنگام رسیدن به سطح می شکند. رشد دوباره مو در عرض ۱ تا ۳ ماه شروع می شود. ضایعه اغلب منفرد و کوچک است ، ولی ممکن است متعدد یا بزرگ باشد و یا تمام سر (آلوپسی توتالیس) و سراسر بدن (آلوپسی یونیورسالیس) را گرفتار کند.
ریزش موی تریکوتیلومانیا
کندن مو با دستکاری که به صورت تیک یا عادت آگاهانه یا ناآگاهانه و بیشتر در کودکان ، افراد سنین بلوغ و زنان دیده می شود. نسبت زن به مرد ۲٫۵ به ۱ است. محل مورد علاقه منطقه پیشانی- گیجگاهی است. ناحیه مبتلا حدود نامنظم و زاویه دار دارد و تراکم مو عموما کم شده است. اما محل درگیر هیچگاه مثل ریزش موی منطقه ای بدون مو نمی باشد. شیوع آن در اختلالات اضطرابی و افسردگی و همچنین اختلالات وسواسی بیشتر است.
بررسی آزمایشگاهی
در بیماری که با ریزش موی منتشر مراجعه کند، بر اساس شرح حال و سابقه ، اگر مشکوک به بیماری زمینه ای باشد آزمایشات از نظر کم خونی ، مشکلات تیروئید و … انجام می شود. و بر اساس بقیه انواع ریزش مو آزمایشات تاییدی آنها انجام می شود. برای بررسی قارچ آزمایش هیدروکسید پتاسیم و برای ریزش مو های موضعی بدخیم ، نمونه برداری از پوست سر انجام می شود.
در زنان با طاسی آندروزژنیک که همراه با علایم آندروژنیسم (سبوره ، آکنه ، پرمویی ، بزرگی کلیتوریس ، افزایش میل جنسی و …) هستند باید آزمایشات هورمونی زیر انجام شود: تعیین سطح سرمی DHEA-S ، تستوسترون کل سرم ، پرولاکتین و همچنین آزمایشات تیروئید و LH,FSH تخمدان.
ریزش مو
 
دلایل ریزش مو و روش درمان آنها
۱٫ Telogen effluvium
Telogen effluvium، بیماری پوسته سر است که پس از بارداری، جراحی های مهم، کاهش وزن شدید یا استرس زیاد به وجود می آید. در اثر این پدیده شما هر روز دسته دسته موهای خود را به ویژه هنگام شامپو کردن، حالت دادن یا شانه زدن آنها از دست خواهید داد. این مساله می تواند عوارض جانبی برخی از داروها همچون داروهای ضدافسردگی، ضد اضطراب و کاهش دهنده التهاب نیز باشد. در طول این بیماری، موها پیش از اینکه از پوسته سر بیرون بیایند بسیار سریعتر از حالت نرمال، از فاز رویش به فاز استراحت می رسند.
نشانه ها: خانم ها به طور طبیعی ۶ هفته تا ۳ ماه پس از اتفاق های استرس زا دچار ریزش موی شدید می شوند. در بیشترین حد این بیماری ممکن است مشت مشت موهای خود را از دست بدهید.
روش های درمان: در برخی موارد، همچون بارداری یا جراحی های مهم، باید صبر کنید تا این دوره ریزش تمام شود. اما اگر در نتیجه مصرف داروها ریزش موی شدید دارید، با پزشک صحبت کنید تا دوز آن را کاهش دهد. اگر در نتیجه استرس دچار این مشکل شده اید نیز بهترین راه کم کردن اضطراب و هیجان های منفی است.
۲٫ ریزش موی ارثی
ریزش موهای ارثی یکی از دلایل رایج ریزش موی سر است. این مشکلی است که ممکن است فرد، ژن آن را از پدر یا مادر خود دریافت کند.
نشانه ها: نشانه های ریزش موی ارثی از اوایل ۲۰ سالگی آغاز می شود. اگر هر دو پدر و مادر این مشکل را داشته اشند، فرزند هم دچار آن خواهد شد. ریزش موها در برخی از افراد پراکنده است یعنی بخش های مختلفی از سر دچار ریزش مو می شود. برخی هم فقط بخش مشخصی ار سرشان می ریزد.
روش های درمان: با کمک ماینوکسیدیل می توانید تاحدی جلوی ریزش موها را بگیرید. برای این منظور باید روزی دومرتبه از این محلول استفاده کنید. داروهایی نیز برای جلوگیری از ریزش موها برای مردان و زنان وجود دارد. البته خانم ها باید مراقب عوارض جانبی این داروها باشید. مصرف ماینوکسیدیل برای زنان باردار یا شیرده ممنوع است. برای مردان نیز از داروهای خوراکی و فاینستراید استفاده می شود.
۳٫ کم کاری غده تیروئید
میلیون ها نفر که بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند از بیماری های تیروئید رنج می برند. هنگامی که بدن شما خیلی کم هورمون تیروئید را ترشح کند، گفته می شود که دچار کم کاری غده تیروئید هستید. تیروئید هورمونی است که مسوول متابولیسم بدن، ضربان قلب و حالت های روحی انسان است. اگر بدن تیروئید زیادی تولید کند، پرکاری غده تیروئید دارید. هورمون تیروئید مسوول همه چیز در بدن از مصرف اکسیژن بدن گرفته تا رشد مو، پوست و ناخن ها است. وقتی این هورمون به اندازه کافی و درست در بدن ترشح نشود شما شاهد تغییراتی در بدن خود خواهید بود.
نشانه ها: کم کاری غده تیروئید باعث افزایش وزن، خستگی، یبوست، افسردگی و اخلال در تمرکز می شود. مو، ناخن و پوست نیز مواردی هستند که در نتیجه این بیماری آسیب می بینند. این مساله بیشتر در خانم های بالای ۵۰ سال بسیار رایج است.
پر کاری غده تیروئید نیز باعث کاهش وزن، تپش قلب نامنظم، عصبی بودن، پرخاشگری، اسهال، پوست مرطوب، ضعف عضلانی و تغییر حالت چشم می شود. در نتیجه این بیماری چون متابولیسم بدن زیاد می شود، ممکن است موهای خود را نیز از دست بدهید.
روش های درمان: برای بیماری های تیروئید باید به پزشک مراجعه کنید تا داروهای مناسب با دوز کافی را برای شما تجویز کند.
۴٫ لوپوس (زخم پوستی)
لوپوس نوعی بیماری مزمن خود ایمن است که خود سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم آسیب می رساند. حدود ۱٫۵ میلیون نفر از مردم دنیا به این بیماری دچار هستند و بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند که در طول سال های باروری تحت تاثیر این بیماری قرار دارند.
نشانه ها: لوپوس اصولا با خستگی مفرط، سردرد، زخم های دهانی و مفاصل متورم همراه است. بسیاری از مردم در قسمت استخوانی بینی خود دچار لکه پروانه ای شکل هستند و حساسیت بالایی به نور خورشید پیدا می کنند. از دیگر نشانه های آن باید به تب، ورم دست و پا و پف اطراف چشم ها، درد سینه و کم خونی اشاره کرد. بیشتر مردم نیز موهای خود را از دست می دهند. از آنجا که این نشانه ها در شرایط دیگر نیز ممکن است بروز کنند لوپوس را مقلد بزرگ نام نهاده ا ند.
روش های درمان: اگر دچار ریزش مو و درد مفاصل، خستگی و دیگر نشانه های لوپوس شدید حتما به متخصص روماتیسم مراجعه کنید. احتمالا پزشک برایتان داروهای خوراکی همچون پرد نیزون تجویز می کند. اگر لکه های در کاسه سر خود دارید باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا لوسیون های مناسب برایتان تجویز کند.
۵٫ کمبود آهن
خانم هایی که پریودهای سخت دارند یا غذاهای آهن دار مصرف نمی کنند ممکن است در خطر کمبود آهن قرار داشته باشند. کمبود آهن منجر به کم شدن سول های قرمز خونی می شود. گلبول های قرمز خون مسوول حمل اکسیژن و هموگولوبین هستند و انرژی لازم را به انسان می رسانند.
نشانه ها: کمبود آهن باعث خستگی مفرط، ضعف و رنگ پریدگی می شود. این بیماری ممکن است با سردرد، اختلال در تمرکز، دست و پای سرد و ریزش مو نیز همراه باشد.
روش های درمان: غذاهایی که حاوی آهن هستند همچون گوشت گوساله، ماهی، سبزیجات سبز، حبوبات و غلات زیادی مصرف کنید. این غذاها را به همراه غذاهایی که ویتامین c دارند مصرف کنید تا آهن آنها به خوبی جذب شوند. خانم ها به ۱۸ میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند و پس از یائسگی نیز به ۸ میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند. اگر قصد دارید از مکمل های آهن استفاده کنید حتما پیش از مصرف با پزشک خود هماهنگ کنید. برای جلوگیری از ریزش مو می توانید از قرص های آهن استفاده کنید.
درمان ریزش مو ارثی
 
۶٫ کیست تخمدان
خیلی از خانم ها از عارضه کیست تخمدان رنج می برند. این بیماری می تواند از ۱۱ سالگی آغاز شود و باعث عدم تعادل هورمونی می شود. PCOS اصولا منجر به ناباروری نیز می شود.
نشانه ها: PCOS می تواند باعث رشد موهای صورت، پریودهای نامنظم، اکنه و کیست تخمدان شود. اگر به ریزش موی سر دچار شده اید، ممکن است متوجه شوید رشد موهای دیگر قسمت های بدنتان افزایش یافته است. اینها نشانه های کیست تخمدان هستند.
روش های درمان: بیشتر بیماری های PCOS با قرص های ضدبارداری قابل درمان هستند. این داروها حاوی ضد استروئیدهای قوی هستند که مانع از ترشح تستوسترون می شود. اگر نمی توانید از قرص های ضدباراداری استفاده کنید، ممکن است پزشک، داروهایی همچون اسپیرونولاکتون برایتان تجویز کند که مانع از ترشح هورمون های مردانه می شوند. کاهش وزن نیز می تواند در کاهش تاثیرات هورمون های مردانه موثر باشد.
۷٫ سلامت پوست سر
پوست سری که سالم نیست می تواند باعث التهاب و مانع از رویش موها شود. مشکلات پوستی که باعث ریزش مو می شوند شامل چربی نابهنجار پوست، شوره سر، سوریاس و بیماری های قارچی هستند.
نشانه ها: چربی نابهنجار پوست باعث پوسته ریزی پوست سر می شود و شوره های زرد رنگ و چرب روی شانه های و لای موهای فرد کاملا مشخص هستند. شوره سر در نتیجه مخمری به نام مالاسزیا، تغییرات هورمونی بدن یا چربی بیش از حد سر به وجود می آیند. سوریاس نیز موجب تغییر پوسته سر می شود که پوسته های ضخیم و سفید ایجاد می کند که در نتیجه کشیده شدن ممکن است خون بیفتد. بیماری های قارچی در نتیجه تماس با حیوانات یا انسان های آلوده به انسان سرایت می کنند و نشانه های آن شامل لکه های قرمز رنگ در کف سر است.
روش های درمان: برای درمان شوره سر شامپوهای مختلفی در بازار وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. برای سوریاس و قارچ های پوستی نیز دارو وجود دارند که باید با تجویز پزشک آنها را مصرف کنید.
۸٫ تاسی سر
تاسی نوعی عارضه است که سیستم ایمنی بدن به پیازهای مو آسیب می رساند. این عارضه دامنگیر افراد بسیاری در جهان و در هر دو جنس زن و مرد یکسان است. دلیل این امر ناشناخته است اما ارتباط نزدیکی با استرس و بیماری ها دارد.
نشانه ها: این عارضه به سه شکل خود را نشان می دهد: تاسی عموما به صورت دایره ای در کاسه سر، ابروها یا پاها ظاهر می شود. ریزش موهای کف سر به نام تاسی توتالیس و ریزش بقیه موها به نام تاسی یونیورسالیس شناخته می شوند. برخی از بیماران اعتقاد دارند پیش از بروز تاسی، آنها در منطقه ای که دچار ریزش شده است چیزی همچون سوزش یا التهاب را حس می کرده اند.
روش های درمان: تاسی اصولا با کورتیکواستروئیدها درمان می شوند. در برخی موارد، ماینوکسیدیل نیز می تواند موثر باشد. اما مهم تر از همه این است که استرس کمی داشته باشید.
۹٫ رسیدگی بیش از حد به موها
بیش از حد شامپو کردن، حالت دادن، سشوار کشیدن، رنگ کردن، کراتینه کردن و .. به موها آسیب می رسانند. حرارت و مواد شیمیایی به موها آسیب می رسانند و باعث شکستن و ریزش موها می شوند.
نشانه ها: موهایی که آسیب دیده اند خیلی راحت شکسته و خرد می شوند و وقتی می ریزند شما پیاز موها را نمی بینید
روش های درمان: از وسایلی که باعث افزایش حرارت موها می شوند، استفاده نکنید. سشوار را روی باد سرد تنظیم کنید و تا حد امکان از اتوی مو استفاده نکنید. موها را تا دو یا سه درجه روشن تر از رنگ نرمال خود رنگ کنید. برای روشن کردن موها مواد شیمیایی زیادی نیاز است و در نتیجه آن، آسیب بیشتری به مو وارد می شود.
درمان ریزش مو :
 
درمان ریزش مو
 
درمان ریزش مو بر اساس علت آن می باشد در صورت وجود علل زمینه ای ، اینها باید برطرف شود. یکسری درمان کلی هم بصورت تجربی در همه موارد استفاده می شود از جمله قرص ویتامین E ، ویتامین ب- کمپلکس و قرصهای آهن و هماتینیک.
درمان طاسی مردانه
به صورت اختصاصی در مورد طاسی مردانه در حال حاضر محلول ماینوکسیدیل تنها درمان دارویی پذیرفته شده است. در مردانی که دارای نواحی کوچکی از ریزش موی ناکامل در ورتکس هستند، بهترین جواب را می دهد. اثر آن بر روی موی نواحی فرونتال و شقیقه هنوز شناخته نشده است. اثر آن به صورت کم کردن ریزش مو و حتی تحریک رویش موی جدید است. رشد مو ۸ تا ۱۲ ماه بعد واضح می گردد.
محلول را باید بطور مداوم استفاده کرد تا رشد مو حفظ شود. با قطع ماینوکسیدیل موهای جدید می ریزد. تقریبا در ۳/۱ اینها مو به اندازه ای رشد می کند که به اندازه کافی برای کوتاه یا شانه شدن بلند باشد. از این دارو ۱ سی سی (۱۵ قطره) از محلول ۲ درصد روی ناحیه خشک مالیده می شود و تا یک ساعت نباید آن ناحیه خیس شود، ماساژ هم داده نشود.
درمان ریزش موی زنانه
در صورتی که بررسیهای آزمایشگاهی طبیعی باشد، درمان مانند طاسی آندروژنیک مردانه است. با این تفاوت که در اینجا می توان از داروهای آنتی آندروژنیک سیستمیک استفاده کرد. در صورتیکه آزمایشات علت دیگری را مطرح کند، درمان علت زمینه ای لازم است.
درمان ریزش موی منطقه ای
از درمانهای مورد استفاده برای این نوع ریزش مو ، تزریق داخل ضایعه و یا تزریق وریدی استروئید ، آنترالن ، فتوکموتراپی ، آلرژنهای موضعی و ماینوکسیدیل می باشد.
درمان تریکوتیلوماینا
برای درمان تریکوتیلوماینا درمان اختلالات روانی همراه و روان درمانی کمک کننده است و کلومیپرامین و فلوکستین به عنوان درمان دارویی در کنترل این رفتار موثر هستند.
ارتباط ریزش مو با تغذیه
هنگامی که تغذیه فولیکول مو بطور کامل باشد، موی سالم ایجاد می شود ولی هنگام تغذیه ناقص این بخش ، سلولهای این ناحیه دچار سوء تغذیه شده و به تدریج می میرند و یا وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. کاهش نمک مصرفی ، حذف یا محدود کردن مصرف اسید چرب اشباع ، کاهش مصرف آجیل ، شکلات ، غذاهای سرخ کردنی و پرادویه و مصرف فراوان آب ، سبزی و میوه تازه می تواند در جلوگیری از سفید شدن مو و ریزش آن ، ابتلا به شوره سر و شکنندگی مو مفید باشدو
درمان گیاهی ریزش مو :
درمان گیاهی  ریزش مو
ریزش مو قسمتی طبیعی از سیکل رشد مو است. در حقیقت ما به طور طبیعی در شبانه روز ۵۰ تا ۱۵۰ تار موی سر از دست می دهیم. و زمانیکه میزان ریزش مو بیش از مقدار طبیعی آن باشد و جایگزینی موهای جدید هم با سرعت کمتری انجام می پذیرد یا اگر موهای قبلی با موهای کوتاه تر و ضعیفتر جایگزین شوند آنوقت است که تاسی بروز می کند.
تاسی همیشه مشکل مردان بوده است و بسیاری نسبت به آن حساس بوده اند. ریزش مو در ناحیه ای خاص از سر در اثر کیست های چربی هم ممکن است بوجود آید. این مشکل ممکن است در طول یک یا چند هفته اتفاق بیفتد. بسیاری از ما بخاطر زندگی ماشینی امروزی و رژیم غذایی چرب و نامناسب به این عارضه دچار می شویم.
نوعی طب هندی به نام ایرویدا برای درمان چنین عارضه ای مناسب است در این روش درمان ریشه مشکل مورد بررسی قرار می گیرد. اگر می خواهید جلوی ریزش موی خود را بگیرید درمان ها طبیعی بهتر می توانند کمک کنند. ماساژ دادن همراه با روغن برای موهای شما بسیار مفید است.
سه بار در هفته از روغن نارگیل یا روغن خردل استفاده کنید. استفاده از مخلوط دال اُراد پخته شده و شنبلیله ۲ تا سه بار در هفته بسیار مفید است. هر شب روغن کنجد به سر خود بمالید و سر خود را با یک پارچه یا روسری ببندید. صبح که از خواب بیدار شدید سر خود را با یک شامپوی گیاهی خوب بشورید برای آب کشی نهایی از محلولی که از یک قاشق غذا خوری سرکه سیب و یک لیتر آب تشکیل شده است استفاده نمایید.
مخلوطی از یک قاشق غذا خوری عسل و ۴۵ میلی لیتر مخلوط آب و الکل طبی به غلطت ۲۰ درصد الکل خالص و آب یک پیاز متوسط تهیه کنید می توانید این مخلوط را هر شب به سر خود بمالید و صبح سر خود را بشویید.
برای شستشوی سر همیشه از شامپو یا صابون های گیاهی که مواد شیمیایی ندارند استفاده نمایید. و ممکن است علت اصلی ریزش موی شما مواد شیمیایی موجود در شامپو ها یا صابون هایی باشد که استفاده می کنید. مواد شمیایی موجب گرما می شوند که نتیجه آن تاسی موضعی است.
آمالا شیکالا یکی از شویند های موی سر رایج در هندوستان است. این ترکیب از آب پیاز و عسل تهیه شده است. برای تهیه آن می توانید یک چهارم فنجان آب پیاز را با یک قاشق غذا خوری عسل مخلوط نمایید. و با این مخلوط پوست سر خود را هر روز ماساژ دهید.
با نوشیدن مخلوطی از آب سفناج و کاهو می توانید به رشد موهای خود کمک کنید. آب یونجه که با آب هویج مخلوط شده است هم نوشیدنی مفیدی برای رشد مو است. درمان های گیاهی مشابهی وجود دارند ولی سعی کنید درمانی را برای موهای خود انتخاب کنید که کمترین ضرر را داشته باشد و همینطور امتحان شده باشد. اما این گونه درمان های گیاهی و خانگی برای اثر گذاری باید حداقل ۳۰ روز مورد استفاده قرار گیرد.
همینطور با انتخاب سبک زندگی سالم و اهمیت به استراحت تغذیه و ورزش به حد اعتدال می توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید و به روییدن موهای بیشتر کمک کنید.

فرستادن پیام ...
تماس با کارشناسان فروش از طریق واتساپ
با سلام، به پشتیبانی شرکت عطارد سبز خوش آمدید، در حال حاضر با کارشناسان ما در ارتباط هستید ... در صورت تمایل پیام بفرستید.